Wist U Dat?

Artistieke appels uit Zeeland
Pommes marqués of artistieke appels is al eeuwenoud en kent haar ontstaan in Frankrijk. Oorspronkelijk gebruikte men ze om de allerbeste appels, die bestemd waren voor koninklijke consumptie, te voorzien van een afbeelding van de koning of de koningin. Het principe is eenvoudig maar erg tijdrovend. Nu gebruiken de mensen van Les Jardins Fruitiers de Laquenenexy in Frankrijk er milieubewuste appelrassen uit Zeeland voor.

Bloemkool
In Het Grootslag bij Lutjebroek wordt 70 % van de Nederlandse bloemkool geteeld.

Broer konijn op de verpakking snoept lekker weg
Kleuters aansporen tot gezonder eten met getekende figuren werkt echt. Met een getekend figuur op de verpakking kiezen kleuters eerder voor groente en fruit. Niet alleen bekende tekenfilmfiguren zijn effectief. Ook onbekende figuren, die passen bij de verpakking maken het product aantrekkelijk om te kopen. Zoals bijvoorbeeld een konijn op een zak wortels. Kleuters snoepen dan graag nog een worteltje.
Bron: promotieonderzoek Simone de Droog.

Consumenten houden van acties en aanbiedingen voor eten
71% van de consumenten is naar acties en aanbiedingen op zoek voor aankopen in de supermarkt. Vorig jaar nog 66%. Dus op zoek naar aanbiedingen van streekproducenten.
Bron: Deloitte, 2013-09-23.

De Kroon van Texel
Een van de noordelijkste wijngaarden van Nederland is Wijngaard de Kroon van Texel met 6.000 liter wijn per jaar: wit, rose en rood.

Fruitoogst
Wist je dat een hoogstamboom wel 300 tot 400 kilo fruit kan dragen.
www.bloesemlint.eu

Gewasbeschermingskennisbank
De  gewasbeschermingsbank is een databank met actuele, gewaarborgde, gestandaardiseerde en openbare gegevens over de gewasbescherming in Nederland. De GBK geeft een antwoord op vragen als: welke ziekten en plagen zijn er in welk gewas, welke middelen zijn in een gewas toegelaten ter bestrijding van ziekten , plagen en onkruiden en welke  stoffen zitten er in die middelen?
Meer informatie www.vwa.nl/gbk

Strawberry Everlasting
Deze plant lijkt erg veel op een rijpe aardbei. Te zien in Kirstenbosch National Botanical Garden in Kaapstad Zuid Africa. Meer info op: www.sanbi.org

Studentensupermarkten in opkomst
Studentensupermarkten zijn in opkomst. Spar University in Utrecht en nu ook Spar University op de VU Campus in Amsterdam. Nu nog aanbiedingen van pizza met bier. Zou SPAR ook bereid zijn om een aanbieding te doen met een smoothie en verse aardbeien?
Bron: Advalvas 

Wieckse Witbier, gebrouwen op zonne-energie
Het witte bier wordt volledig gebrouwen op zonnestroom.
Bron: www.wieckse.nl