PLUS Waubach Landgraaf

Lokaal onderscheidend: daar gaat het om! 
Elf soorten gebakken pastei prijken op de slagerstoonbank van PLUS Waubach in Landgraaf. En dat is niet voor niets, want Raymond Custers, PLUS-ondernemer werkt vanuit een visie om lokaal onderscheidend te zijn. Met vijf vakslagers uit de regio heeft hij afspraken gemaakt. Het zijn slagers, die hun ambacht verstaan en vleeswaren met een ster aanbieden. Bewoners uit de omgeving kopen bij Waubach vers gesneden pastei van Bleijlevens uit Simpelveld. Dit oerlimburgs product is door en door gebakken in de oven, waardoor een extra smaak ontstaat. De ‘echte baksmaak’ en de kruidensamenstelling in combinatie met het 30 jaar oude familierecept maakt de gebakken pastei populair bij de klanten van Waubach.www.bleijlevensvleeswaren.nl.

Deze vleeswaren zijn een voorbeeld om mijn klanten uit te nodigen meer met smaak te variëren, prinsessevlaai-wince-aldus Custers. In het weekend verkoopt de prinsessevlaai van bakker Eugène Kengen goed. Met een bodem van linzedeeg gevuld met appels en siroop weet Kengen de mensen te verleiden om voor zijn handgemaakte vlaai te kiezen. De vlaaien moeten nog 2 uren liggen, nadat ze uit de oven komen. Tijd in combinatie met nauwgezetheid: dat is vakmanschap.www.kengen-banket.nl

Custers wil zijn klanten de gelegenheid bieden om hun ervaringsverhalen over eten te vertellen. Dit geldt niet alleen voor de consument, maar ook voor de producenten. Haal wat achter de schermen gebeurd weer terug in de winkel. Van het brood afbakken tot het zelf brood bakken. Eerst proeven in de winkel, voordat het op het boodschappenlijstje komt te staan. Lokaal onderscheidend: daar gaat het om!