PLUS Voerendaal

Lokaal oet Voerendaal bij Ad en Petra de Bruijn van PLUS
Onze PLUS-kok kookt samen bij onze klanten in de keuken thuis een diner met authentiekoude-schotel-small-ke producten. Op de menukaart staat ‘Lekker Lokaal oet Limburg’ centraal. Deze producten verwijzen naar onze streek rond Voerendaal. Het Limburgse krulvarken liep op de heuvels van het Limburgse land vrij rond, maar is inmiddels verwerkt tot gebakken pastei als voorgerecht en hamspek om het aspergemaal compleet te maken. Natuurlijk wordt de wijn van landgoed Overste Voerendaal erbij geschonken.

Jac Keulen en Peter Snijders zijn de slagers en verwerken het kwaliteitsvlees op een authentieke manier. De klanten van de Bruijn waarderen deze smaak. Populair is zijn wijncervelaat; als broodbeleg op de boterham, dat is samengesteld uit een combinatie van grondstoffen uit het Kunraderland namelijk witte wijn van de Auxerrois druif en het krulvarken. De grondstoffen en de slager komen uit de streek!

Heel geliefd bij de klanten is het zoervleisch. Vroeger aten de mensen paardenvlees of rundvlees in azijn gelegd om het malser te maken. Met peperkoek en appelstroop werd het ‘zoer’ meer zoet gemaakt. Deze heerlijkheid is favoriet bij de PLUS-kok om een lekkere maaltijd mee te bereiden.

De slagers Jac en Peter blijven op zoek naar nieuwe combinaties; altijd van dichtbij. Een ding weten ze zeker: Plus Voerendaal besteedt volop aandacht aan ‘Lokaal oet Voerendaal’. En  ….proeven blijft een beproefd middel.
assortiment-lekker-uit-limburg-wince-
Voor meer informatie kijkt u op de site van samenwerkende PLUS supermarkten in Parkstad.