PLUS Savelkoul

PLUS Savelkoul kiest bewust voor streekproduct uit regio
Eigenaar Peter Savelkoul van PLUS in Reuver ging op zoek naar producten uit de streek, die lekker, vers en van constante kwaliteit zijn. Het is een overtuigde keuze om regionaal voedsel onderdeel te laten zijn van het assortiment. Het liefst het hele jaar rond.

In de directe omgeving van Reuver ontmoette hij slager Stan Thomassen uit Swalmen. Vooral zijn balkenbrij is favoriet bij de klanten. Volgens eigen receptuur ontwikkelt van boekweitmeel, varkensbloed en bouillon. Daarnaast worden de curryworst, bloedworst en bakleverworst met de fijnste grondstoffen gemaakt.  Stan’s vakmanschap proef je! En de klanten van PLUS Savelkoul waarderen dit.

Een echt zomers product is de blauwe bes van Familie Douven uit Horst. In de regio Peel en Maas worden de bessen ‘moelbaeren’ genoemd. Naast de verse bessen in juli en augustus, is er ook jam, sap, wijn en siroop te koop. Alle producten zijn een erkend streekproduct en hebben het milieukeurmerk.

Uit Belfeld komen de zomerkoninkjes van Marcel Dings. Het trio ‘teeltwijze, smaak en vers’ horen bij elkaar. Deze combinatie zorgt ervoor, dat het contact tussen producent en consument intensiever wordt. aardbeien-marcel-dings-wince-Als aardbeienteler blijft Dings op zoek naar smaakvolle rassen, zoals de Elsanta en Eve’s delight aardbei.

En Peter Savelkoul is tevreden: hij blijft aardbeien, bessen en balkenbrij verkopen. Streekproducten te koop in hartje Reuver en geproduceerd in een straal van 20 kilometer rond zijn winkel.

Voor meer informatie over PLUS Savelkoul klikt u hier.