Anneliese Vonk, chefkok Bourgondische Hoeve

anneliese-vonkAnneliese Vonk, Chefkok van de Bourgondische Hoeve vertelt haar verhaal over waardig eten opdienen.

‘Ik weck mijn eigen moestuin’ , zegt Anneliese Vonk, eigenaresse van de Thee-en Koffieschenkerij de Bourgondische Hoeve in Siebengewald.

Alles zelf kweken, wecken en koken , volgens eigen inzicht en de boeken van de heer Weck. Een ketenaanpak op eigen erf, die steeds meer gemeengoed wordt . Eind jaren 80 waren  mijn man en ik toch wel voorlopers in deze opzet, vertelt Anneliese.
Op verzoek kook ik voor mijn gasten. Het diner wordt in het woonhuis van de hoeve geserveerd.  Bij elk diner prijkt weer ander serviesgoed op tafel. Door de jaren heen is een hele collectie opgebouwd.
Het eten is waardig om opgediend te worden. Het varkensvlees is nog roze van binnen en het rundvlees rijpt enige tijd voor de goede smaak.

Mijn asperge-chutney is restaurantwaardig

Speciaal aanbevolen  door mijn klanten is de asperge-chutney. Eerst zet ik de schillen op en kook ik de asperges af in het schillennat. Wat foelie erbij en een klein schepje suiker toevoegen vanwege de lichte bittere smaak.
Met asperges, komkommer, venkelkruid, ui, azijn en suiker maak ik deze streekgebonden chutney. En wat van belang is: de asperges van de Grubbenvorster grond  zijn de lekkerste die er zijn. De combinatie van suiker en azijn bepalen de houdbaarheid voor de chutney.
Een andere topper van mijn klanten zijn de geconfijte vijgen uit de kas.
Waardig eten opdienen, daar gaat het mij om.